Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ph.d. i omvej

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Marianne Dissing, adm. direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening, appellerer tirsdag i Berlingske Opinion til regeringen og universiteterne om i langt højere grad at tage udgangspunkt i arbejdsmarkedets behov, når de dimensionerer ph.d.-optaget, som er på 2.400 årligt.

Denne Groft sagts erfaring efter mere end 40 år som specialevejleder på humaniora er, at de særligt begavede studerende, som han forgæves har forsøgt at lokke ind i en forskerkarriere, altid, inden de afleverer specialet, har fået et job i det private erhvervsliv, som rummer langt mere spænding, udvikling og udfordring end nogen ph.d.-skolegang kan tilbyde. Og med en løn, som overstiger en professorløn. Det er herligt for disse vort lands mest talentfulde, unge cand.mag.’er. Men det gør det ekstra svært at afsætte overproduktionen af ph.d.’ere til det private arbejdsmarked, når ph.d.-skolen er en omvej til de gode job, som allerede blev besat af andre, da ph.d.-skolegangen begyndte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.