Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Personlighedsforvandling

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Visse mennesker er i stand til at ændre deres personlighed radikalt. Se f.eks. Kristian Jensen, næstformand i Venstre og tidligere skatteminister. Når han er på fri fod, er han liberal. Så går han helhjertet ind for at begrænse statens indflydelse og dæmpe dens grådighed. Når han er minister, undergår han en magisk forvandling. Så sørger han for, at staten kan grabbe så meget som muligt til sig. Derfor går Gentofte Kommune nu glip af omkring 1,5 milliard kroner i boafgift fra skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers bo. Loven siger, at staten skal have totredjedele og kommunen en tredjedel af en boafgift. Men i 2006 gennemførte skatteminister Kristian Jensen en lovændring, der medfører, at hvis bobehandlingen tager over to år, snupper staten hele boafgiften. Det var skam ikke tilsigtet, bedyrer Kristian Jensen nu over for Politiken. Som om den tidligere bankmand og skatteminister ikke vidste, at det netop er de boer med store formuer i, der tager længst tid at gøre op.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.