Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Pelles demokrati

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Enhedslistens Pelle Dragsted vil ikke have, at regeringen kalder det for »opgave-tyveri«, når kommuner overtager opgaver, som private hidtil har leveret. »Sagen er, at der ikke er noget som helst naturgivent i, hvilke opgaver der skal løses af private for profit, og hvilke opgaver vi vil løse i fællesskabet gennem skattefinansiering,« erklærer Dragsted på Altinget.dk. »Det er noget, vi på demokratisk vis beslutter.« Men hvad nu, hvis vi på demokratisk vis beslutter, at privatisering er godt?

Det gjorde et stort flertal i forbindelse med salget af nogle Dong-aktier i 2014 og i forbindelse med salget af statens aktier i TDC i 1990erne. Og senest, da staten denne sommer solgte sine aktier i Vestjysk Bank. Alligevel var Dragsted stærkt utilfreds med de demokratiske beslutninger. Demokrati er nemlig kun godt, når det fører til kommunisme. Men så er demokratiet til gengæld ikke demokratisk længere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.