Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Pavens kaniner

I flyet på vej hjem fra besøg i Sri Lanka og Filippinerne udtalte paven søndag, at katolikker »ikke bør formere sig som kaniner.« Den friske udtalelse gik verden rundt. Og det er klart, at hvis det ikke lige havde været paven, der havde sammenlignet katolikker i Fjernøsten med parringsgale kaniner, så havde helvede været løs med blasfemiparagraffer og racismebeskyldninger mod den formastelige. Derfor er det godt, at katolikker har en pave, som af karsken bælg kan sige sandheder til katolikker. Man kunne ønske, at også muslimer havde en verdenskendt lederfigur, som på alle muslimers vegne kunne sige de nødvendige sandheder til muslimer, som ingen andre tør sige, fordi de frygter for deres liv. Og en sådan muslimsk verdensleder ville jo også hurtigt kunne korrigere sine muntre, overilede udtalelser, således som paven gjorde onsdag, hvor han præciserede, at store familier er Guds gave og ikke er årsag til fattigdom. Det gør simpelt hen verden meget sjovere og lettere at forstå, når en religion tegnes af et fejlbarligt menneske i kød og blod.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.