Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Paven og klimaet

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Netmediet Energiwatch skriver, at katolikkernes overhoved, pave Frans, aktivt kaster sig ind i kampen for en global klimaaftale.

»Hvis de nuværende udviklinger fortsætter, vil dette århundrede være vidne til klimaforandringer uden fortilfælde og en ødelæggelse af økosystemet med tragiske konsekvenser,« udtaler den argentiske biskop Marcelo Sorondo, chef for Vatikanets Pavelige Videnskabelige Akademi.

Derfor vil paven bl.a. udgive en såkaldt encyklika om klimaforandringerne. Dokumentet vil opfordre verdens 1,2 milliarder katolikker til at gøre noget ved klimaudfordringerne af »moralske og videnskabelige« grunde.

Det bliver spændende at se, hvad paven opfordrer til. Den primære anledning til global opvarmning er som bekendt: mennesket. Men kan man forestille sig, at paven vil opfordre til prævention for klimaets skyld? Det ville jo kræve, at global opvarmning var værre end kondomer. Og det er nok for svært at indse for Vatikanets Pavelige Videnskabelige Akademi. Det er trods alt mere paveligt end det er videnskabeligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.