Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Patriarkatet

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Der var engang et matriarkat. Det blev udryddet af en patriarkalsk struktur. Denne struktur strukturerer kunstens og kulturens verden. Nu skal det være slut.1.100 film-og teaterfolk vil gøre op med den struktur med et originalt Time’s Up-manifest. Film-og teaterverdenen er jo også de progressives verden. Er der virkelig en sammenhæng mellem venstrefløj, sex og patriarkat? Og er der virkelig 1.100 film-og teaterfolk i Danmark? Det må være et resultat af en generøs kulturstøttepolitik. Hvorfor har så mange skrevet under? Det viser sig, at der er især er to grunde: Ole Bornedal og Pia Kjærsgaard. Den ene negligerer strukturen, og den anden synes, det er noget pjat. »Så føler jeg mig kaldet,« siger Ditte Hansen, hvem hun så end er. For kunsten er nok imod sexisme, men Pia Kjærsgaard er altså værre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.