Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Pap-politi

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

At udføre en skærpet bevogtning af nogle jødiske institutioner skulle ikke kunne slå noget politi af pinden, men som Berlingske har beskrevet de senere dage, er de sjællandske dele af politikorpset ved at segne under det forøgede beredskabs byrde efter terrorangrebene 14. februar. Det forøgede beredskab gælder foreløbig til september. Hvad er meningen? Venter man nye angreb? I givet fald kan de jo komme på steder, hvor beredskabet ikke er til stede. Der er noget ulogisk ved politiets arbejdsmåde. Inden noget er sket, er det ikke til at øjne en betjent i miles omkreds. Når noget er sket, er det ikke til at komme frem for betjente, selv om sandsynligheden for, at nogen vil begå det samme igen på de samme steder, er nærmest ikke eksisterende. I det store og hele er det forøgede beredskab i København spild af gode politibetjente. Engang havde færdselspolitiet stor succes med at opstille papfigurer af politibetjente langs landevejen. Folk satte straks farten ned. Hvorfor ikke lade størstedelen af beredskabsopgaverne udføre af papfigurer? Det vil ikke gøre os en papand mere utrygge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.