Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ordener og ligestilling

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Dagbladet Politiken er bekymret over den skæve kønsfordeling i uddelingen af Dannebrogsordener. I den anledning har avisen stukket en mikrofon i hovedet på kendte kønsdebattører.

»Det ville klæde Ordenskapitlet, Dronningen og hendes rådgivere at blive lidt mere kønsbevidste, for vi har rigtig mange kvinder i Danmark, der fortjener en orden på linje med mænd,« siger forfatteren Hanne-Vibeke Holst. »Ved hoffet er opgaven ikke anderledes end i toppen af erhvervslivet og i mediebranchen, hvor man bør udfordre sig selv og sine blinde vinkler,« udtaler direktøren i Kvinfo, Nina Groes.

Girls, girls! som de siger »over there«. Der er ingen grund til bekymring på kvindernes vegne. Den sikreste måde at få et dansk ridderkors består i at blive kontorchef i det offentlige. Og i takt med, at kvinderne overtager den offentlige sektor, er der gigantiske muligheder for at sikre sig dekorativt krimskrams på kjolen.

Hvis Nina Groes virkelig interesserede sig for blinde vinkler, skulle hun spørge, hvorfor der er relativt færre erhvervsfolk end offentligt ansatte blandt ridderne af Dannebrog. Men den slags ligestilling interesserer ligestillingsaktivister sig naturligvis ikke for. Alle er lige. Offentligt ansatte er bare mere lige end andre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.