Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ord udvikler sig

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

USA overvejer at trække sig ud af det moralsk korrupte FNs Menneskerettighedsråd. USAs FN-ambassadør, Nikki Haley, udtaler, at det især skyldes rådets »kroniske anti-Israel-holdninger« og manglende kritik af brutale regimer som det iranske. Det har hun øjensynlig svært ved at forbinde med begrebet »menneskerettigheder«.

Haleys kommentar må skyldes en misforståelse. For ord udvikler sig. Tag nu »racisme«, som engang betød noget med at stigmatisere eller undertrykke folk på baggrund af deres race. I dag betyder det bare at være uenig med venstrefløjen og kunne argumentere for det. På samme måde er det med ordet »menneskerettigheder«, som i forne tider henviste til menneskers rettigheder. Hå! I dag ved vi bedre. Der er betydningen noget henad »mellemøstlige staters rettigheder til grænseløs Israel-diffamering.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.