Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Opportunisme

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Et nyt begreb har set dagens lys: »Klimaopportunisme«. Begrebet er opfundet af seniorforsker på DIIS, Mikkel Funder. Han observerer, at den rabiate højrefløj i den vestlige verden benægter klimaforandringerne og bruger det som en måde at distancere sig fra eliten.

Men, men, men, anderledes er det i den fattige verden. »I nogle lande i Asien og Afrika bruger de etablerede politiske eliter klimaforandringerne som påskud for at øge statslig kontrol over mennesker og ressourcer,« skriver Mikkel Funder i Jyllands-Postens kronik.

Måske skulle Funder fundere lidt over, om det samme sker i den vestlige verden. Her kalder man bare de mange indgreb for skat og erstatningsfrie reguleringer. I Vesten er staten god. I resten er den ond. For i Vesten fodrer staten forskerne. Og så ville man jo være et skarn at bide til gengæld. Det er ikke »klimaopportunisme«. Det er bare opportunisme.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.