Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Opfindelsen af ondskab

Det er for tiden fashionabelt at svælge i Danmarks fortid som slavenation og kolonimagt. Især i dagbladet Information. De gyser ved tanken om, så onde vi var. Tanken er, at kolonialismen er der endnu. F.eks. i form af kolonihaver og Cirkelkaffereklamer. Den slags er populære forskningsemner inden for den videnskab, der hedder humanisme. Så sig ikke, at humaniora ikke er nødvendig. Nu har Daniel Dencik lavet en film om Guldkysten, hvor vi, dvs. Danmark-Norge, havde et fort eller to. Den slags får vi intet at vide om i skolen, fortæller Dencik. Han har ikke kunnet finde bøger om emnet andet end Thorkild Hansens. I så fald har han nu ikke søgt særlig grundigt. Der er udgivet masser af bøger om emnet. I mange danske hjem stod værket »Vore gamle tropekolonier« eller Politikens Danmarkshistorie »Kolonierne i Asien og Afrika« eller Kay Larsens bøger. Vi kunne blive ved. Men hvad er det, der er på færde? De progressive er i gang med at opfinde dansk ondskab. De onde er dem, der har glemt Danmark-Norges fortid som slavenation og kolonimagt. Og hokus pokus har man konstrueret sig selv som god anti-racist og anti-imperialist.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.