Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Onkel Joakim i Legoland

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Folkeskolelærer Julie Leisner er oprørt over sit besøg i Legoland. »I forlystelsesparken er der nu opsat en bod, hvor forældre for 600 kroner kan tilkøbe et elektronisk apparat, der giver deres børn tilladelse til at springe køen over – uanset hvilken forlystelse, de ønsker at prøve,« forklarer Julie Leisner i Politiken. Hun overser Onkel Joakims gamle motto: »Tid er penge«. Nogle betaler med deres tid og står i kø. Andre betaler med deres penge for at komme hurtigt ind. Det er i virkeligheden hip som hap. Tid eller penge. Penge eller tid. Men Julie Leisner er prototypen på det kollektivistiske menneske. Hun ønsker, at alle skal stå i samme kø – og lide lige meget i gensidig solidaritet. Ligesom i Sovjetunionen. Julie Leisner begriber ikke, at nogle hellere vil aflevere deres tid på arbejdsmarkedet – og tjene penge – som de så kan bruge med henblik på at slippe for tidsspilde i køen i Legoland. Folkeskolelærere må åbenbart have meget tid at give af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.