Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Omvendt synder

Claes Kastholm Hansen: Efter at fhv. fagforeningsformand Bettina Post er blevet løsladt fra sit fængsel som enøjet forkæmper for socialrådgivernes interesser, har hun vist sig som et yderst fornuftigt væsen, der i en lille ugentlig kommentar i Jyllands-Posten udnytter sin viden til at komme med konstruktive forslag til, hvordan vi skal tage fat på de enorme sociale udfordringer, landet har skabt for sig selv.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Gang på gang har hun trukket eksisterende forskning om de sociale klienter, deres behov og reaktionsmønstre frem, blot for at kunne konstatere, at politikerne er immune over for viden, der kan rokke ved deres på forhånd cementerede positioner. I sin nyeste kommentar sukker hun et fromt ønske om, at politikerne turde flytte sig i forhold til ny viden: »Måske kunne vi så til gengæld finde frem til de bedste og mest holdbare løsninger på landets udfordringer.«

Hvorefter hun eftertænksomt tilføjer: »Det var vel trods alt det, der – i hvert fald engang – var meningen med det hele.« Det har politik aldrig drejet sig om. Politik har altid drejet sig om at varetage bestemte interesser. Sådan røgtede fagforeningsformand Post også sin post. Men at hun nu kæmper for de mest saglige løsninger, er direkte bevægende. Som herefter skrevet står: Der er større glæde i Groft sagts hjerte over én omvendt synder end over 99 retfærdige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.