Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Omrejsende spincirkus

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

følge radiojournalisten Jesper Tynells rystende bog »Mørkelygten« (2014), er der i dag ikke mere brug for særlige spindoktorer. Embedsmændene er nemlig efterhånden blevet rigtigt dygtige til »at regne baglæns« og forsyne redegørelser til Folketinget og informationer til pressen med lige netop de tabeller og kendsgerninger, som effektivt styrer både Folketinget og pressen derhen, hvor regeringen gerne vil have dem. Rigtige spindoktorer findes i dag faktisk kun på TV i skikkelse af Mogensen og Kristiansen, som da også påfaldende meget praler af deres fjerne fortid. Frederiksborg Amts Avis fortalte forleden, at parret gav deres show ved den årlige nytårskur hos August Jørgensen Advokater, Danske Bank og revisionsfirmaet PwC. Showet kendes fra TV 2 News »Tirsdagsanalysen« og »Mogensen & Kristiansen«. Det må glæde, at disse udtjente, store spinhøvdinge klarer sig så godt i vor moderne tid, hvor embedsmændene selv spinner. Indianerhøvdingen »Sitting Bull« rejste jo også med stor succes rundt med et cirkus, efter at hans indianerstamme var kommet på museum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.