Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Olsens stærke mand

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Sangskriveren Allan Olsen bekræfter fordommen om, at kunstnere gerne vil være store politiske filosoffer.

»Politikerne fører ikke politik,« erklærer Allan Olsen i Jyllands-Posten. »De holder sig fra de tunge beslutninger, for de kan koste stemmer, og så ryger taburetterne,« forklarer han som en anden politisk kommentator.

»Vi har brug for en stærk mand i dansk politik, og det er altså ikke Thulesen Dahl. Og heller ikke Løkke. De er for komiske. Nationen har brug for et stort bredt bryst, som man kan lægge hovedet ind til og føle sig trøstet,« mener sangskriveren Allan Olsen.

Han ser åbenbart politikeren som den store landsfader, der tager hånd om borgerne på samme måde som familiefaderen tager hånd om de uvorne unger. Med fast hånd og stort hjerte. Lillefar, batjusjka, sådan kaldte de russiske bønder i sin tid zaren – og sådan blev diktatoren Josef Stalin senere benævnt.

»Der er et land, der skal styres, for fanden,« udbryder Allan Olsen og tæller på fingrene. »Hvad med økonomien? Hvad med indvandringen? Og hvad med skoleområdet?« Allan Olsen overser bare det vigtigste politiske spørgsmål af dem alle: Hvad med at styre dig selv?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.