Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Økonomisk nonsens

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Kristian Weise, direktør i tænketanken Cevea, skrev for nylig i en såkaldt »analyse« i Politiken, at OECD har påvist, at indkomstudjævning til fordel for de fattigste 40 procent af befolkningen øger væksten. Hvordan mon det hænger sammen med, at Rockwool Fonden har påvist, at hver gang vi øger omfordelingen med én kr., koster det mellem 3,50 og fem kr. i tabt velstand? Elementært, my dear Watson. Kristian Weise bruger tal, som stemmer for de fattigste lande, men som overhovedet ikke kan bruges på et land som Danmark, hvor indkomstudjævningen er ekstremt høj, og hvor selv de fattigste har en høj levestandard efter international målestok. Sådan fyldes vi konstant med økonomisk nonsens af rent politiske grunde. Men det kan undre, at en tænketank som Cevea præsterer »analyser«, som end ikke Arbejderbevægelsens Erhvervsråd nogen sinde vil lægge navn til, og den er endda betalt for at komme med analyser, der støtter socialdemokratisk politik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.