Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Økonomernes magt

BMINTERN - Edith Thingstrup
BMINTERN - Edith Thingstrup

Politikens klummeskribent Per Michael Jespersen spår, at økonomernes tidsalder er ovre. »Den særlige økonomiske tænkning, som har domineret magtens maskinrum siden Viggo Kampmann-generationen, er magtesløs over for fremtidens udfordringer: klimakatastrofen, presset på velfærdsstaten, den voksende ulighed, utrygheden og den fjerde industrielle revolution,« forklarer Jespersen. Én ting er hans fromme ønsker. Men han ser også konkrete tegn i sol og måne på, at det er slut med økonomernes magt. »Vi ser det også på den politiske scene, hvor partier som Alternativet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti gik frem ved 2015-valget, mens Trump og Sanders gik frem i USA, og højre- og venstrepopulismen sejrede i Europa,« fastslår Per Michael Jespersen. »Hvad har de til fælles? At de alle er i opposition til djøf-tænkningen.« Jovist, jovist. De har også det til fælles, at de ikke bryder sig om virkeligheden. Groft sagt vover en beskeden profeti: Hvis valget står mellem Uffe Elbæk og Donald Trump på den ene side – og kedelige djøf’ere på den anden – er djøf’ernes herredømme i Danmark næppe slut.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.