Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Objektiv videnskab?

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

»Men hvis ikke universitetsforskere længere er frie og uafhængige, hvor skal vi så søge hen for at finde objektive svar på komplicerede spørgsmål?« Sådan spørger de i tidsskriftet Ingeniøren. Det har naturligvis noget at gøre med kampen om landbrugspakken. Underligt er det, at man ikke længere siger videnskabsmænd, men forskere. Videnskab er omdøbt til forskning. Higen og søgen, De ved. Og forunderligt er det, at der i 2017 endnu findes naive mennesker, som tror, at der findes objektive svar på komplicerede spørgsmål. Jamen, blev der ikke gjort kål på myten om objektiv videnskab med studenteroprøret? Åbenbart ikke nok. Videnskab er partisk, og den bryder sig ikke om bønder og landbrug. Mon den frie og uafhængige »forsker«, Bjørn Molt Petersen, stemmer på Liberal Alliance eller Venstre? Har nogen spurgt ham om det? Vi gætter på, at han ikke gør. Objektivitet trives bedst i Enhedslisten og omegn. For tiden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.