Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Nyttige idioter

Berlingskes egen debattør, Mads Lebech, vover det ene øje og sammenligner miljøorganisationen Greenpeace med de nyttige idioter i fredsbevægelserne under Den Kolde Krig. »Associationen til de nyttige idioter i de såkaldte fredsbevægelser under den kolde krig gennem særligt 70 erne og 80 erne er unægtelig svær at få af nethinden,« skriver Lebech i en klumme. Greenpeace er nemlig modstander af udvinding af skifergas i Europa. Og det er Ruslands præsident Vladimir Putin også. Han skulle jo nødig have for megen konkurrence. Modstanden mod skifergas styrker dermed Rusland i forhold til den vestlige verden. Men i virkeligheden vover Lebech ikke meget. Han dækker sig ind bag NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen. »Jeg må erkende, at med Anders Foghs udmelding om at Greenpeace er økonomisk i lommen på Putin, ja, så giver det ekstra stof til eftertanke,« fastslår Mads Lebech. Problemet er bare, at Fogh slet ikke har nævnt Greenpeace. I en tale til Chatham House-tænketanken i London udtrykte Fogh blot generel bekymring over efterretninger om, at russiske agenter var engageret i misinformation gennem såkaldte græsrodsorganisationer. Og således bliver en fjer til fem høns. Og Mads Lebech bliver nyttig for Greenpeace, så organisationen kan stille sig vredt frem og benægte alt. Vi tror gerne Greenpeace, når de afviser at være nyttige idioter. Greenpeace er nemlig ikke til nytte for nogen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.