Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Nyrealisme i film

Edith Thingstrup: Center for Kunst og Interkultur er ikke en joke. Det er et »nationalt videnscenter om kulturel mangfoldighed«. Det skriver dagbladet Politiken, som vistnok er en avis. Politiken har interviewet udviklingschef Niels Righolt fra føromtalte center.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Righolt er utilfreds med de hudfarver, man ser i hovedrollerne i danske film. »Derfor er det nødvendigt, at der bliver stillet krav til dansk film og teater oppefra om større mangfoldighed,« siger han. Hvad disse krav nærmere skal gå ud på, er lidt uklart. Det er også uklart, hvilke sanktioner man »oppefra« skal tage i brug mod de formastelige, der ikke lever op til den statslige mangfoldighedspolitik.

Ikke desto mindre er der opbakning at hente fra Mira Skadegaard Thorsen, ekstern lektor på RUC og forsker i diskrimination. »Man er nødt til at lave nogle strukturelle ændringer i form af lovgivning. Ændringerne kommer ikke af sig selv,« siger hun.

Mira Skadegaard er i øvrigt seniorrådgiver i virksomheden Global CSR, der lever af at kræve penge ind fra skræmte virksomheder, der bliver udsat for vrede interessegrupper. Og nu er Mira Skadegaard ved at opdyrke et nyt marked i den danske filmindustri. Godt set. Først tænder man en brand. Derefter tilbyder man brandforsikring.

I moderne film er der ganske rigtigt ofte en nydansk håndlanger eller småkriminel. Men bemærk en vigtig detalje. Skurkerollerne er altid reserveret rige, hvide forretningsmænd. Det er faktisk urealistisk. Vi mangler nogle flere film, der viser virkeligheden, som den er: med CSR-, godheds- og skatteopkrævningsindustrien i rollerne som de udspekulerede skurke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.