Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Nyhedernes reality-show

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

I nyhedsudsendelserne på begge kanaler har der bredt sig en uskik med, at korrespondenterne absolut skal placeres midt i orkanens øje (bogstaveligt og overført), når de rapporterer. Blæser der orkan, skal de være på nippet til at blive revet med af vinden. Er der oversvømmelse, skal vandet strømme dem om knæene, så de er ved at blive revet med. Er der optøjer, skal de være ved at få en molotovcocktail i hovedet. Og så videre. Resultatet er, at ingen hører, hvad der berettes om. Groft sagt foreslår i stedet, at der kun bringes en enkelt sekvens fra »orkanens øje«, hvorefter en almindelig oplysende public service-reportage – optaget under roligere forhold – tager over.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.