Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Normaliseringen

Claes Kastholm Hansen: I et læserbrev i Politiken ser Dan Tschernia, direktør for TV2/Lorry, med store forventninger frem til, at regeringen normaliserer hans kones arbejdstid. Hun er gymnasielærer og arbejder alle hverdage aftenen med. Samt i alle ferier og på alle søndage.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Dog – påstår Tschernia – holder hun fri fredag aften og lørdag. Hertil må undertegnede Groft sagt – der også, med Dan Tschernias ord, har sådan en gående rundt derhjemme – bemærke, at TV2/Lorrys direktør er en heldig kartoffel, hvis hans hustru evner at tilrettelægge sit arbejde sådan, at hun kan drive den af fredag aften og hele lørdagen, men Tschernia tager klogt nok et nødvendigt forbehold, idet han skriver »som regel«.

Som allerede de gamle grækere sagde om de danske gymnasielærere, så er medlemmerne af den erhvervsgruppe dem, der hyppigst kommer for sent til deres egen begravelse på grund af tidmangel. Og skilsmisseprocenten blandt gymnasielærere er tårnhøj, ikke fordi gymnasielærere er samlivsflakkere, men fordi de aldrig har tid til at være sammen med deres egen ægtefælle og har glemt, hvordan personen ser ud, hvorfor de hyppigt kommer til at gå med en fremmed hjem.

Nu må man blot håbe, at regeringens Brutalis, finansminister Bjarne Corydon, har gjort sig klart, at en »normalisering« af gymnasielærernes arbejdstid forudsætter, at der ansættes 40 procent flere adjunkter/lektorer i de forberedelsestunge fag, alternativt, at den nye gymnasiereform erstattes med én, som man kan genfinde i Scherfigs »Det forsømte forår« eller Sonja Haubergs »Syv år for Lea«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.