Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Noget at grine af

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Arbejd mindre og betal nul procent i indkomstskat. Sådan lyder budskabet fra Alternativets åndelige leder, Uffe Elbæk, i et stort interview i Politiken. På sin egen bagvendte måde giver budskabet mening. For jo mindre vi arbejder, jo mindre betaler vi alligevel i skat.

Med Uffe Elbæk ved magten bliver det ligesom i Saudi Arabien, hvor de lokale heller ikke arbejder og heller ikke betaler indkomstskat. Eneste problem er så, hvem der skal finansiere den offentlige velfærd, som Elbæk vil give os i samme omfang som hidtil.

I Saudi Arabien er velfærden finansieret af olie. I Danmark skal den finansieres af skat på iPhone og skat på finansielle transaktioner, ifølge Elbæk. Det belejlige ved Saudi Arabiens olie er, at den ligger i Saudi Arabien. Det ubelejlige ved Danmarks iPhones og finansielle transaktioner er, at de hurtigt kan flyttes et andet sted hen. Og så står vi pludselig tilbage med nul arbejde og nul indkomst. Og derfor nul skat. Men med Uffe Elbæk som statsminister vil vi i det mindste stadig have lidt at grine af.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.