Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Nørby har synspunkter

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) udtaler til Kristeligt Dagblad, at hun er blevet tillagt synspunkter om almen dannelse, som hun ikke vidste, hun havde. Det må vel betyde, at hun har synspunkter, og det er nok det, ingen havde opdaget. Troede blot hun var bugtalerdukke for nogle ministerielle embedsmænd uddannet på RUC. Og hvad er hendes synspunkt? »Det er vigtigt, at vi debatterer, hvad vi egentlig forstår ved almen dannelse.« Hvem mon »vi« er? Vi andre kan konstatere, at dannelse ikke har med litteratur at gøre. Nørby har haft møde med »gymnasiefolk«, der advarer om, at »litteraturanalyse fylder for meget i sprogfagene«. Så det vil hun også. Hvad nytte er det til med Shakespeare og Goethe (som de allerede er holdt op med at læse i gymnasiet)? De skal blot have lidt kommunikativ kompetence, så de kan bestille en curry wurst i Flensburg og en croissant i Paris.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.