Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Nøl i moskéen

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Berlingskes beretning tirsdag om »Ahmed«, som blev reddet fra muslimske fundamentalister af en »mentor«, viser, hvad der egentlig skal til for at stoppe rekrutteringen.

En mentor i telefonen er udmærket, men kan kun være en nødløsning, inden flyet afgår til Pakistan. Det mest effektive er at stoppe hjernevasken ved kilden: I moskéen, hvor den rekrutterende gruppe af agenter, som i artiklen uskyldigt benævnes »drenge«, har antennerne ude efter frustrerede unge søgende sjæle. Og som straks – med samme teknik, som benyttes af enhver anden sekt – målrettet bearbejder Ahmed ved daglig kærlig omgang og således giver ham selvrespekt, anerkendelse og et livsprojekt i hjernevaskerummet, en lejlighed, som ingen ved, hvem ejer.

Det eneste effektive modtræk mod et sådant forløb er, at moskéen etablerer vennegrupper af frivillige, velintegrerede muslimer, som – med større nidkærhed end de fundamentalistiske agenter – opsøger og indlemmer ulykkelige, søgende sjæle og med daglig omgang giver dem selvrespekt, anerkendelse og et livsprojekt.

Hvad dælen nøler moskéformænd og imaner efter?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.