Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Niqab for burhøns

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

»Vi skal kunne se, hvem de er, og hvorvidt de er mentalt til stede,« udtaler Tue Sanderhage, direktør på Vestegnens HF og VUC til Politiken som begrundelse for forbud mod niqaber i timerne. Men så langt vil rektor på HF og VUC Fyn, Stig Holmelund Hjarbøl, ikke gå. Her er det kun forbudt at bære niqab ved eksamen, fordi man ved eksamen skal kunne identificere eksaminanden. Samtidig har en rundringning vist, at 22 af landets 30 VUC-centre slet ikke synes, at niqaber er noget problem. På disse 22 VUC-centre er man altså ligeglade med, hvem man underviser, og om de er mentalt til stede i timerne. Derfor er det også logik for burhøns, at man disse 22 steder stålsat gennemfører denne ligegladhed med eleverne ved også at tillade total tildækning og anonymitet ved eksamen. Derimod er det dybt godnat, at VUC Fyn til eksamen tvinger elever, som muligvis aldrig tidligere har set deres lærer, ud af niqaben, for at læreren, som aldrig før har set deres ansigt, kan genkende dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.