Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Nihilisten Pind

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Folketingsmedlem Søren Pind, Venstre, forklarer nu, hvorfor han på Facebook, som han er en ivrig dyrker af, har forsvaret kronprins Frederiks passage af Storebæltsbroen på et tidspunkt, hvor al kørsel over broen var forbudt. Kritikken af den prinselige adfærd er elitemobning, fastslår Pind, som i Berlingskes »Opinion« inkluderer »folkevalgte« i eliten, hvad næppe alle, der dagligt følger de folkevalgtes udtalelser og gerninger, vil være enige med ham i. Pind noterer, at hans forsvar for Kronprinsen har fået over 26.000 »likes«, hvor han tidligere højst har opnået 4.000 – 5.000. Pinds målestok er interessant. »Likes« på Facebook er uartikulerede stemnings- tilkendegivelser, ligesom Facebook i det hele taget fungerer som cyberspace’s natværtshus, der modsat virkelighedens natværtshuse er åbent hele døgnet for alle mulige plumpheder, dumheder og idiosynkrasier. Hvis Søren Pind er blevet så nihilistisk, at han måler sine synspunkters kvalitet på antallet af »likes«, vil Groft sagt foreslå ham at mene på sin facebookside, at københavnere, der lader deres hund besørge på gaden, skal tvinges til at skifte hunden ud med en skildpadde, og at X Factor er vigtigere end Folketinget. Så vil han opnå flere »likes« end nogensinde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.