Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Når katten er ude...

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Morgens Lykketoft har lånt en mikrofon af dagbladet Information – og i et kæmpe »interview« får han lov til at snakke uimodsagt stolpe op og stolpe ned.

Lykketoft har naturligvis svaret på alt: Klimakrisen, protestpartiernes fremmarch, EU-skepsis, politikerleden, Donald Trumps succes osv... Det manglede bare, når nu man er formand for FNs generalforsamling og bor i et Trump Tower i New York. Så forstår man også bedre al den snak om global ulighed.

»Jeg er ikke lallende optimist,« forsikrer Lykketoft. »Men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til flere af de europæiske socialdemokratier, hvor det svenske for eksempel lige har fremlagt en stor velfærdspakke og i forhold til mit eget parti, hvor man også har forstået, at en mere økonomisk retfærdig fordelingspolitik skal tilbage på dagsordenen.«

Klart, klart. Mens Lykketoft har nydt den kystbanesocialistiske tilværelse på FNs bonede gulve, har de danske socialdemokrater accepteret, at fattige patienter skal have ret til at blive behandlet på privathospital for deres skattekroner. Når katten er ude, kan musene for alvor skabe social retfærdighed.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.