Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Muslimen og ateisten

Hans Hauge
Hans Hauge

DR2 Deadline er en udgave af Kender du typen? Deadline kender nemlig typerne, især når der skal siges noget plat om folkekirke og kristendom. Emnet var, hvorfor skatteyderne skal betale 40 procent af de godt 2.000 præsters løn. Tre skatteydere var indkaldt som eksperter. Socialdemokraten Flemming Pless, som også er en slags kristen, skulle forsvare kirken som en del af den offentlige sektor. Dernæst var der den finsk-danske imam Sherin Khankhan samt en ateistisk blogger, Dennis Nørmark, der sad og nikkede og smilede, hver gang imamen talte om Danmark som et sekulært samfund. Og det er Danmark lige nøjagtig på grund af kristendommen. Evangelisk-luthersk kristendom har sekulariseret landet. Nørmark mente blot, at alt det der med kristendom er umoderne, hvad islam ikke er. Hvis der er to, der står sammen i dansk religionspolitik er det ateister og muslimer. Sikke en cocktail. Men hvorfor mon ikke Krause spurgte de to skatteydere om, hvorfor vi skal betale til den religion, der hedder kunsten?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.