Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Museumspolitik

Klaus Kjøller Groft
Klaus Kjøller Groft

Bedragere har fået ansatte på Statens Museum for Kunst til at overføre i alt 805.000 kr. til flere udenlandske konti. Museet har fået 155.000 kr. tilbageført, men 650.000 kr. er tabt. Museet oplyser, at der ikke vil blive aflyst udstillinger. Tabet klares inden for bevillingsrammen.

Museet er et af de kunstmuseer, som Dansk Folkeparti vil nedprioritere til fordel for kulturhistoriske museer rundt om i landet. Derfor virker det letsindigt, at museet melder ud i Berlingske torsdag, at 650.000 kr. kan skæres væk, uden at publikum mærker det. Men til museets forsvar taler, at de ansatte og ledelsen faktisk efter nogle dage mærkede, at pengene manglede.

Først når hverken et museums publikum eller de ansatte mærker, at der mangler flere hundredtusinde kr., bør der skæres uden barmhjertighed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.