Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Morten Østergaards fremdrift

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Den berygtede fremdriftsreform, der pisker studerende til at afslutte studiet, før de overhovedet har forstået, hvad det vil sige at studere, er et typisk embedsmandsprodukt. Den er født ved et skrivebord, hvor man dividerer nogle gennemsnitstal med nogle gennemsnitstal og derefter trækker ti procent fra.

Fremdriftsreformen er rigid og uigennemtænkt, siger Yasmin Davali, formand for Danske Studerendes Fællesråd, til Politiken, og ingen med indsigt i de videregående uddannelser vil være uenig med hende. Den helt store fejl ved fremdriftsreformen er, at den ikke omfatter politikerne. Havde fremdriftsreformen omfattet politikere, ville eksempelvis den politisk ansvarlige for den, nemlig daværende uddannelsesminister Morten Østergaard (R), for det første have betalt en erstatning til staten, fordi han selv var en evighed om sine studier, for det andet ville han have vist fremdrift ved at gå ud af politik og have skaffet sig en ærlig levevej i stedet for at fortsætte som evighedspolitiker.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.