Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mordet på Tordenskjold

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Den norske forfatter Erland Loe har skrevet manuskriptet til en film om Tordenskjold. Foromtalerne lader ane det værste. For Erland Loe har omgjort Tordenskjold til en lettere neurotisk mand i personlig krise. Men den slags har vi da masser af i forvejen i hverdagen. Bare kig dig omkring, eller se på dig selv eller din partner. Hvorfor dog betale flere hundrede kroner for at sidde i halvanden time i en biograf for at opleve noget så banalt? Og så udført i billige filmstudiekulisser med en masse snak frem og tilbage om livets mening og dødens gru med hverdagsord som »fuck«. Er der derimod noget, Danmark efter Tordenskjolds død i 1720 har haft smertelig stor mangel på, så er det flotte, fuldriggede orlogsskibe, der står til søs. Og en modig, handlekraftig mand og stor leder, som med snilde og frækhed sørger for, at Danmark er Nordens stormagt ved ustandseligt at sænke svenskernes flåde. Sjældent er en stor chance for at fejre svunden dansk storhed blevet mere spildt end i denne film.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.