Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mogens Lykkeliberal?

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Endnu en gang er der forrettet et succesrigt bagholdsangreb på Socialdemokraternes Mogens Lykketoft – og endnu en gang er det anført af manden selv, der som bekendt er den eneste i dansk politik, der har personligheder nok til, at han kan udgøre både delinkvent og en hel henrettelsespeloton.

Men hvor andre har hæftet sig ved, at Lykketoft i sin festtale for sig selv langede ud efter stort set alle, der har klaret sig bedre end Lykketoft selv, så vil Deres Groft sagt fokusere på en hidtil overset passage i talen. Dér hvor fødselsdagsbarnet siger, at »Danmark netop nu har en regering og et folketingsflertal, der prioriterer ligegyldige, små fedtede skattelettelser til vælgere, de anser for dumme og egoistiske«.

Nu var det ganske vist Lykketoft, der som finansminister i 1997 fik afskaffet den velstandsødelæggende, jantelovsagtige formueskat, men vi havde godt nok ikke set det komme, at det af alle mennesker lige skulle være Lykketoft, der gjorde sig til bannerfører for skattelettelser så store, at de ikke er små, ligegyldige og fedtede. Med mindre der er tale om en ren fortalelse, kommer man næsten uvilkårligt til at tænke på et gammelt ordsprog, hvori der passende nok indgår noget med »fanden«, »gammel« og »kloster«.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.