Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mørkets specialister

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Arkitektkonkurrencen om et nyt Frihedsmuseum er nu afgjort, og dommerkomiteen med kulturminister Marianne Jelved i spidsen har valgt et meget bogstaveligt projekt, hvor det meste ligger under jorden, fordi modstandsbevægelsen var en undergrundsbevægelse. De vindende arkitekter, Lundgaard og Tranberg, lover, at målet med byggeriet er at skabe en stemning af det illegale arbejde, en slags kælderstemning, en nedstigning til en underverden. Hvis man ønsker mørke om sagerne, er der ingen tvivl om, at man har valgt de rette arkitekter. Bare se Det Kgl. Teaters »Skuespilhuset«, som  de samme arkitekter stod for. Her er mørket i foyeren så fuldkomment, at teatergæster, der har aftalt at mødes her, ligefrem har måttet eftersøges af politiet, og inde i selve teatersalen er det lykkedes arkitekterne at skabe en undergrundsstemning, der i flere tilfælde har fået gæster til at falde over trapperne og brække arme og ben, så vi kan være sikre på, at Lundgaard og Tranberg vil formå at skabe et frihedsmuseum, der kan få gæsterne til at opleve på egen krop, at det var livsfarligt at færdes på gaderne dengang under besættelsen. Til lykke, Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.