Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Modersmålet

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Det var så yndigt engang: Modersmålet. Det var et hjertebånd, der omslyngede os. I dag foretages en »sprogscreening« af treårige. Der ønskes en »sprogtest«. Børn skal »sprogstimuleres«. Børn kan rykke sig fra 1,7 til 54,7 på et skoleår. Forældrene får af kommunen materiale, så de kan så karse. De skal derefter »sætte ord på alt«. Mon slet ikke forældre taler med deres børn? Jo, men de taler ikke dansk. Det handler jo om Salma Iqbal, der er mor til Muizz. Og Salma sætter nok urdu-ord på karsen. Alt det her er hentet fra et initiativ på Holbergskolen i København. Det hedder Sprograketten. Det danske sprog er skabt af nationalismen. Det er da skønt, at de stadigvæk gør som på Grundtvigs tid. Sørger for, at Muizz har for modersmålet øre og for fædrelandet ild. Gad vide om det lykkes?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.