Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Moderne pøbel

Claes Kastholm Hansen: Hvis man vil have en lille fornemmelse af, hvordan det var under den franske revolution, hvor pøbelen fór hujende gennem gaderne og jublede foran guillotinen for hvert et fornemt hoved, der røg, skal man blot gå ind på Berlingskes gratis netsider og se kommentarerne til A.P. Møller-Mærsk-direktøren Nils Smedegaard Andersens fuldkommen rigtige påvisning af, at hvis vi vil have flere uuddannede i arbejde, så skal lønnen sættes ned.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Med sine ord har han nedkaldt en lavine af eder og forbandelser, beskidte bemærkninger og trusler over sit syndige hoved. Kun få synes at forstå, at han ikke er en mand, der vil nogen ondt, men tværtimod en mand, der peger på, hvad det er nødvendigt at gøre, hvis man vil undgå, at livet bliver rigtig ondt for flere og flere. Der findes stadig mennesker, som vil bilde os ind, at nettet er blevet en kolossal vitaminindsprøjtning til den frie meningsudveksling, der er demokratiets salt.

Groft sagt vil nøjes med at konstatere, at ud over at minde os om, at pøbelmentaliteten har det så godt som nogensinde, så har den uredigerede adgang til netkommentarer givet nyt liv til to gammelkendte personlighedstyper: den, der foretrækker at svine budbringeren til i stedet for at lytte til budskabet, og den, der foretrækker at stå på dæmningen og skælde ud over flodbølgen i stedet for at gøre dæmningen mere effektiv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.