Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mod hykleriet

Claes Kastholm Hansen: Formanden for Venstres Ungdom (VU), Morten Dahlin, ivrer imod statsstøtte til nycirkus, og af VUs hjemmeside fremgår, at Dahlins forening går ind for, at al kulturstøtte skal afskaffes.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Hvis kulturen opfylder et behov, skal den nok klare sig ved hjælp af private donationer og indtægter fra de interesserede, mener VU, hvor spirrevipperne øver sig i at rakke anderledes tænkende ned ligesom deres voksne forbilleder i Folketinget. I anledning af Morten Dahlins udfald stiller to andre spirrevipper, Daniel Prehn, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, og Jeppe Fransson, Radikal Ungdom, ham i et læserbrev et virkelig interessant spørgsmål: Vil VU stå inde for sin egen politik og tilbagebetale de 2,5 mio. kroner, foreningen modtog i 2011, og sige nej til fremtidig støtte fra de statslige tipsmidler?

Dahlin, der efter alt at dømme bliver valgt til Folketinget ved det kommende valg, har ikke svaret sine to puslingemodstandere, men det er sikkert, fordi han er ved at forberede sin indtræden i Folketinget med et lovforslag, der ikke kun forbyder støtte fra tipsmidlerne til politiske foreninger, men også afskaffer partistøtten, for hvad har man de politiske puslingeforeninger til, hvis det ikke er til at modarbejde det grimme hykleri, man finder hos de voksne?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.