Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mirakel

Næsten en uge efter Dronningens store dag mere end antyder Jyllands-Postens kulturredaktør, den i øvrigt skarpsindige Palle Weiss, at Hans kongelige Højhed prins Henriks afbud til alle de arrangementer, der fulgte Hendes Majestæts fødselsdag, ikke skyldtes rigtig influenza, men den såkaldte manfluenza.

Begrebet kendes næppe af Berlingskes gennemreelle læsere, men det bruges, når en ægtemand undskylder sig med sygdom, hvis han ikke gider deltage i et arrangement i konens familie. Palle Weiss knytter sin beskyldning til det forhold, at en muntert sommerklædt prins Henrik er blevet observeret på Markuspladsen i Venedig mindre end to døgn efter torsdagens store fest. Så hurtigt kan man ikke komme til hægterne, med mindre der er sket et mirakel, og det regner Weiss for udelukket.

Normalt vil ræsonnementet være rigtigt. Men i dette tilfælde har det al sund fornuft imod sig. Hvis en kongelig ægtemand ved, at det betyder umådelig meget for hans kone, at han står ved hendes side ved særlige lejligheder, vil han naturligvis gøre det. Gør han det ikke, handler han hjerteløst, og han negligerer de forpligtelser, der følger hans privilegerede stand. Sådan ville en nobel mand som Hans Kongelige Højhed aldrig opføre sig. Altså er der enten tale om, at en dobbeltgænger flakker om på Markuspladsen, eller mere sandsynligt – vi er jo i kongelige kredse - om en mirakuløs helbredelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.