Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Militær bevogtning

Lars Møller
Lars Møller

Det seneste muntre politiske indslag er, at et flertal vil have Forsvaret til at afløse politiet i bevogtningsopgaver af terrormål. Den allestedsnærværende Zenia Stampe (R) har øjeblikkelig råbt vagt i gevær. Bevæbnede soldater i danske gader resulterer i dræbte civile, der bliver skudt af de inkompetente soldater. Hun må have overset, at vi har sendt soldater til Irak og Afghanistan, hvor de også bevogtede ting ude i det civile.

Med fare for at blive skældt ud af Zenias mand, så virker det spejlblankt. Groft sagt venter i øvrigt i spænding på at se, hvilket direktiv soldaterne bliver udstyret med. De kan nemlig ikke bevogte noget, med mindre de om nødvendigt må anvende magt. Det er ret nyt i Danmark at udstyre soldater med politimæssige magtbeføjelser i fredstid.

 

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.