Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Meta-eksklusion

Eva Selsing
Eva Selsing

Nu er den gal igen. En ph.d.-studerende ved navn Jalal El Derbas har dokumenteret, at tosprogede elever bruger arabisk til at mobbe med i skoletiden. Men for det første er det meget racistisk overhovedet at undersøge »tosprogede«, som om der kan knyttes særlige adfærdstræk til bestemte grupper. Det ved alle, der har lært at underkende erfaring som relevant materiale i debatten, at der ikke kan. Og hvis man endelig skal »undersøge« (sikke et gammeldags begreb) – så hvorfor ikke bare kigge på »mennesker«, der taler »sprog«?

Men det hævdes, at der mobbes og ekskluderes på arabisk. Hvilket jo er helt ligegyldigt. Det spørgsmål, vi som samfund bør stille, er snarere, om ikke det i sig selv er ekskluderende at påstå, at nogle opfører sig ekskluderende?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.