Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Mental indflytning

BMINTERN - Klaus Kjøller Groft
BMINTERN - Klaus Kjøller Groft

Ekstra undervisningstimer i arabisk, tyrkisk, somali og andre modersmål hjælper ikke børn med indvandrerbaggrund til at blive bedre til dansk. Heller ikke flere dansktimer eller sprogstøtte hjælper. Det er konklusionen af et stort dansk forsøg, som Undervisningsministeriet har gennemført i 2013 til 2015. Men i Berlingske onsdag benægtede skoleledernes formand, Claus Hjortdal, undersøgelsens holdbarhed. Han synes, at vi i stedet bør sende forskere til lande, der løfter indvandrerbørn sprogligt markant bedre end os, f.eks. Holland.

Groft sagt vil i stedet foreslå, at man beder forældre til børn med indvandrerbaggrund lade deres kropslige indflytning i landet blive fulgt op af en mental indflytning, så de lærer at tale så godt dansk, at deres børn forstår, hvad de siger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.