Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Meningsjordskred

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

De, der ved noget og bestemmer inden for et område, skal altid udtrykke sig forsigtigt og ofte helst helt undgå at sige noget. De, der intet ved og er uden magt, skal derimod udtrykke sig opsigtsvækkende, gerne skørt, for at blive bemærket på Facebook og andre sociale medier. Man styrker sit meningshof omkring sig ved at importere skurke, som man sammen kan hade, hvorefter de rituelt tilintetgøres. Hvis det lykkes for en afmægtig borger at udtrykke sig opsigtsvækkende og samle et stort meningshof, så konkurrerer de etablerede medier om at invitere vedkommende ind til fremvisning. De afmægtiges indtog i den offentlige debat har medført et jordskred i retorikken fra virkemidlet logos, dvs. fornuftig argumentation, over i patos, dvs. bombardement med følelser: jo stærkere, des bedre. Men da rableriet trækker i alle mulige retninger, er den eneste samlede skadevirkning en masse råberi fra geskæftige, afmægtige borgere, som lever i den illusion, at de har stor betydning.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.