Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Medier og tal

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Ekstra Bladet offentliggjorde for nylig en opinionsundersøgelse, hvor godt 1.000 repræsentativt udvalgte danskere var blevet udspurgt om, hvorvidt dronning Margrethe skulle overlade tronen til kronprins Frederik. 40 pct. svarede »ja«, mens 39 pct. svarede »nej«.

Der er statistisk usikkerhed forbundet med den slags undersøgelser, og i dette tilfælde kan man absolut intet konkludere om, hvad et flertal af danskerne mener. Alligevel præsenterede Ekstra Bladet resultatet under overskriften »Danskerne til Margrethe: Træd nu tilbage«. Avisen.dk gav den endnu mere gas: »Klar melding fra et flertal af danskere: Dronning Margrethe bør gå af.« Groft sagt er noget bekymret. Vi opfordrer derfor til, at alle journalistiske uddannelser får en stopprøve i statistik.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.