Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Lykketofts ydmygelse

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Det er ikke nemt at være Mogens Lykketoft lige for tiden. Ydmygelse følger på ydmygelse. Først demonstrerer Lars Løkke Rasmussen et overlegent overskud ved at svare på Lykketofts grovheder med at sende ham et klip af sin nytårstale, der rummer en faderlig formaning om at tale ordentligt. Så ydmyger Venstres gruppeformand, Søren Gade, Lykketoft ved at karakterisere hans vulgariteter som et privat øjebliks udslip af hidsighed, skønt Lykketoft selv har gjort sig umage for at få sin »tale til slægt og venner« offentligt kendt. Derefter beskriver Berlingske ham som kloakdebattør og sætter ham på niveau med gæsterne på de sociale mediers døgnværtshus, og Berlingske skænker yderligere op af de bitre dråber ved ikke at forbigå, at kloakdebattøren p.t. er formand for FNs generalforsamling. Men den største ydmygelse kommer fra dagbladet Information, i hvis leder Lasse Ellegaard, søn af en estimeret hedengangen fagforeningsformand, lader ham drikke de bitre skåler til bunds, idet Ellegaard konstaterer, at »en virkelig socialdemokrat havde stået ved sine ord - og om nødvendigt uddybet dem«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.