Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Lov og orden

Peter Kurrild-Klitgaard: Her kommer tre styk nyheder fra den seneste uges tid i den danske retsstat:

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Torsdag gennemfører politiet den første af de nye »totalkontroller«. Tusinder af uskyldige bilister på Fyn tilbageholdes uden konkrete mistanker og får deres biler endevendt i én stor trawl-operation.

Tirsdag i denne uge: Restaurant Vejlegården bliver fysisk blokeret af 3F, som lukker tre indkørsler til restauranten af - så meget at det er umuligt for folk at komme ind til eller ud fra restauranten. Restauratøren forsøger at tilkalde politiet, men vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, afviser, at man sendte en patruljevogn: »Vi ønsker ikke at blive en part i konflikten, og vi forsøger derfor at holde os udenfor.«

Onsdag: Mosaisk Troessamfund og den israelske ambassade fraråder danske jøder at bære Davidsstjerner og kalotter offentligt i København. Hertil siger politikommissær Lars-Christian Borg fra Københavns Politi, at jøder i lighed med andre »risikogrupper« må tage deres forholdsregler: »Er der områder, hvor man godt ved, at der er konflikt og risiko for sammenstød og chikane, må man holde sig væk. Det er ærgerligt at skulle sige det, men det er nogle af de råd, vi giver.«

En anonym kilde højt til tops i politiet hvisker nu til Groft sagt: »Det er en fundamental misforståelse det med, at det nutildags er politiets opgave at forhindre kriminalitet eller fange forbrydere. Vores væsentligste opgave er derimod at sikre jyder muligheden for at få et godt job i København og bruge dette på at udfylde statistikker og nå måltal for, hvor mange statistikker vi skal udfylde. Når det gælder faktisk kriminalitet, er vi mest bekymrede over tendenser til selvtægt, som vi vil slå hårdt ned på.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.