Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Lomborg Galileo

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Bag klimadebattens mylder af detaljer i tykke rapporter er Bjørn Lomborgs enkle budskab, at vi skal benytte almindelig sund fornuft og cost-benefit-analyse: Vi skal bruge vores penge der, hvor vi ved, at de gør mest gavn.

Trods dette yderst banale, overordnede budskab, som det er umuligt at være imod, beskriver alle 50-års-fødselsdagsportrætterne Lomborg som en kontroversiel oprørsfigur. Og til Berlingskes portræt bidrager to af Lomborgs kritikere endda med løgnagtige påstande. Klimaminister Rasmus Helveg Petersen siger, at der ikke er megen konstruktiv kraft i Lomborg. WWF Verdensnaturfondens generalsekretær Gitte Seeberg siger, at han prædiker en nærmest markedsfjendsk indgang til løsning af problemerne.

Når almindelig sund fornuft stemples som kontroversiel og bekæmpes med løgne, så ved man, at overtro og galskab har formørket sjælene. Det var samme glade vanvid, som i 1633 fik den pavelige inkvisition til at tvinge Galileo til – i strid med sund, videnskabelig fornuft – at sværge, at Jorden var universets nagelfaste centrum.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.