Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Løn som fortjent

Hvis man arbejder i en videnskabelig stilling på Københavns Universitet, er det sjældent lønnen, men noget mere ideelt, der har fået én til at vælge den vej. Det virker derfor lidt malplaceret, at universitetets avis, der minsandten hedder Universitetsavisen, vælger at offentliggøre navne og lønninger på dem, der får mest ud af universitetets kasse. Universitetets rektor ligger klart i spidsen med en løn, der langt overstiger statsministerens og selvfølgelig med lysår distancerer almindelige videnskabelige medarbejdere bortset fra nogle få udenlandske stjerner, som man betaler for at være spydspidser i udvalgte forskningsmiljøer.

Dette sidste er der såmænd ingen, der kan have ondt af, og alt ville være godt, hvis ikke en medarbejder fra djøf med klar dagsorden om at gavne sine medlemmer absolut skulle fortælle, at man jo tjener meget mere i det private erhvervsliv, uden dog at nævne at vilkårene og succeskriterierne er noget anderledes der end for f. eks. en rektor, der leder en institution, som fungerer på ganske andre vilkår end en tilsvarende privat virksomhed. Og at det i øvrigt står den offentlige leder frit for, som mener at have de evner, at søge stilling som privat leder i stedet for i det offentlige. Et universitet er nu engang ikke det samme som et stort bryggeri, en producent af lægemidler, en byggeklodsvirksomhed eller et rederi, der tjener milliarder til Danmark. Det er heller ikke det sted, hvorfra landet regeres. Det er et universitet, hvor der forskes og undervises, og hvor medarbejderne helst vil have en rigtig god ledelse, der ikke tænker så meget på egne penge, men meget på universitetets. Og hvis det ikke er helt sådan, det er, så vil de nok også helst være fri for at høre om det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.