Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Løn og ånd

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

I et moderne samfund kan unge mennesker kan nemt blive i tvivl om, hvilken uddannelse de skal vælge. Skal de være Paradise-værter eller statsministre eller bare en anden slags kendisser?

Nu er der heldigvis råd at hente for de rationelle, der gerne vil have gode argumenter. Uddannelsesministeriets nye hjemmeside, Uddannelseszoom, gør det muligt for studerende og andre nysgerrige at sammenligne ting som frafald, løn og arbejdsløshed på forskellige uddannelser.

Den højeste startløn går til forsikringsmatematikere fra Københavns Universitet. De kan tjener 50.000 kroner fra første måned og 84.000 efter ti år. I den anden ende af lønningsskalaen ligger designere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, som starter på 17.000 kroner og ender på 25.000.

For den økonomisk ambitiøse turde dette være vigtige oplysninger. Men ikke alle er tilfredse. »Det sender et signal fra ministeriets side om, hvad der er vigtigt, når man vælger uddannelse,« siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Yasmin Davali.

For de studerendes organisation er løn overhovedet ikke vigtig. Penge er jo noget, man ser ned på i åndernes verden. Undtagen, når pengene kommer fra staten og hedder SU. Sådan skulle det heller ikke lige forstås. Penge kan da være gode nok. Bare man ikke skal arbejde for dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.