Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

»Liberale« politikere

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

TV2 sender langt mere dansk produceret fjernsyn end DR. Det på trods af, at DR modtager 3,6 mia kr i licens-penge. Udsendelser på dansk fyldte 28,4 pct. af sendefladen på DR1 i 2014. TV 2 brugte til sammenligning 70,8 pct. af hovedkanalens sendetid på danskproduceret TV, viser tal fra Gallup TV-Meter.

Mette Bock, mediepolitisk ordfører for Liberal Alliance, mener, at DR har begået et tillidsbrud over for danskerne.

»Når der ikke er stillet politiske krav til, hvor meget dansk indhold DR1 skal sende, er det ud fra en tillid til, at DR ville løfte opgaven. DR er jo tvangslicensfinansieret. Det er ærgerligt, hvis vi politikere er nødt til at kræve detailstyring og sætte mål,« siger hun til jp.dk.

Venstres Ellen Trane Nørby er enig. »28,4 pct. danskproduceret indhold på DR1 er lavt, når man hvert år modtager en pengetransport med milliarder,« siger hun.

Hvordan kan de være så naive at tro, at der kommer andet ud af licensmidlerne, end det som DR selv beslutter? Men værre endnu: Hvordan kan de være så naive at tro, at en detailstyring af DR vil hjælpe? Problemet er ikke primært, hvad DR sender til danskerne. Problemet er den tvangsopkrævne licens-check, som danskerne er nødt til at sende til DR.

Man skal hverken græde over spildt mælk eller spildt licens. Men det må være tilladt at græde over spildte stemmer på »liberale« politikere.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.