Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Liberal eller liberalistisk?

Socialrådgiveren og socialdemokraten Henning Tjørnehøj vil have DR til at ophøre med at kalde Venstre for Danmarks liberale parti, for Venstre er ikke liberalt, men liberalistisk, mener nu Tjørnehøj, som i Politiken forsøger sig som sprogfilosof. Han har slået ordene op i en Nudansk Ordbog, og der betyder liberal »frisindet«, og det er Venstre ikke.

Cepos er heller ikke, og Tjørnehøj har helt glemt Liberal Alliance, der altså burde hedde Liberalistisk Alliance. Gælder der andre regler for social og socialistisk? Burde SF hed Socialt Folkeparti? Burde Socialdemokratiet hedde Socialistdemokratiet? Og skal man kalde Nationalpartiet Nationalistpartiet? Og er islam i virkeligheden islamistisk? I kulturradikale kredse er frisind det rene højskolesnak. De kulturradikale er ikke frisindede eller liberale, de er tolerante. Mon de nu vil opfordre den sociale socialist Tjørnehøj, der er liberal, til at ophøre med at bruge ordet liberal?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.